torstai 26. tammikuuta 2012

Haastattelu: Antti Karppinen

Morjens blogin lukijat!

Moni onkin varmaan jo kuullut ja lukenut, että Antti on päässy Finscooterin tiimiin. Päätettiin tehdä pieni haastattelu Antista, jotta hän tulisi hieman tutummaksi myös muille Suomiscoottareille. Tässä olis siis Antin haastattelu ja lopusta löytyy Antin uusin pätkä! ;)

Hemmi:
Morjens Antti. Ihan ensiksi onnittelut pääsystä FinScooterin tiimiin! Hienoo saada lisää kovia ajajia joukkoomme. Kerrohan kaikille, kuka sä olet ja mistä tulet?

Antti: Kiitos tosi paljon! Elikkä mun nimi on Antti Karppinen, asun Oulussa ja oon 17- vuotias.

Hemmi: Jees hienoo saada jengii tunnetuks vähän pohjosemmastakin. Mikä sai sut alottamaan scoottauksen ja millä laudalla alotit? Rupesitko treenaa heti streetillä vai miten meni ekat kuukaudet lajin parissa?

Antti: Scottauksen alotin noin kolme vuotta sitten, kun BMX ja skeittaus ei enää tuntunu nii kivalta. Näin, kun naapurini temppuili potkulaudalla pihalla, ja liityin seuraan. Ihan aluksi mulla oli isosiskon vanha ja halpa lauta ja sillä mä sit puskin ehkä puoli vuotta. Jatkuvien osien hajoilujen jälkeen tilasin sulta jd-bugin. Se tuntui aivan uskomattomalta edelliseen lautaan verrattuna. Noissa markettilaudoissahan heiluu headtubetkin nii järkyttävästi. Ihan aluksi ajoin vaa streetillä ja tein pieniä hyppyreitä vanereista, parkille raahauduin ensimmäisen kerran vasta puolen vuoden ajon jälkeen. Nykyään ajan paljon katua, mutta parkillakin on myös mukava käydä heilumassa.

Hemmi: Heitähän tähän väliin pari lempiajajaasi. Onko joku erityisesti vaikuttanut sun tyyliin?

Antti: Ääh, niitä on nii paljon! Mutta Matt Mckeen taitaa kuitenki olla se ykkös suosikki. Ja tässä välissä pitää myös kiittää Ottoa, joka puhu mulle järkeä, ja sai mut pois mongon saloista.

Hemmi: Diggaat varmasti kattoo videoita ja lehtii eikö totta? Onko jotain tiettyjä piirteitä videoissa tai kuvissa, joita arvostat paljon?

Antti: Todellakin! French Toastit oli törkeen kova juttu lajille! Videoissa arvostan erityisesti katu ajamista, temppujen puhtautta ja niiden omaperäisyyttä sekä tietenki ajajan tyyliä. Lisäksi kuvaus ja editointi ovat tärkeitä.

Hemmi: Tykkäät ajaa streettii paljon ja jäbäl on aika hyvin hallus curbikikkaulut ja reilit. Onko jokin tietty temppu harjottelun alla tällä hetkellä? Entäs onko jotain lempitemppua?

Antti: Haha, kiitos! Street ajoa on mun mielestä paljon mielenkiintoisempi katsoa, oon ihan fiiliksissä kaikista hulluista spoteista yms. Streetillä voi myös kehitellä omia linjoja paljon paremmin ku parkissa. Tällä hetkellä harjoittelun alla on saada fs nosebluntit haltuun. Tykkään fiftareista tosi paljon ja ois kiva oppii jotain uutta niistäkin ulos.

Hemmi: Sullahan oli olkapääleikkaus tossa syksyllä? Kerrohan vähän taustoja tästä episodista lukijoille. Ainakin viime editistä päätellen oot toipunu hyvin?

Antti: Jep, elikkä yks tuulinen päivä alkusyksystä, minä ja kaverini mentiin kuvaamaan 13-portaan puista hänkkäreiliä, tarkotuksena se, että reilaisin sen boardilla alas. Vauhdit siihen piti 90 asteen kulmassa, erittäin pienestä tilasta. Puolen tunnin vahaamisen jälkeen olin valmis yrittämään sitä. Ensimmäinen yritys kuumotti sairaasti, mutta siinä ei kuitenkaan käynyt kuinkaan. Jatkoin yrittämistä, ja pääsin jopa 2/3 reilistä, kunnes lauta tökkäsi ja hyppäsin laudan päältä pois. Vahasin reiliä uudestaan ja päätin että silloin saan vasta lähtä kun tuo hänkkä on vedetty. Sama jatkui, kunnes kuudennella yrityksellä tapahtui jotain. Otin vauhdit, hyppäsin reilille, mutta tulin siihen liian kulmassa, joten lauta lähti alta, ja lensin olkapää edellä portaikkoon. Siinä mä sit makasin maassa, miettien, että mitäköhä äske oikee tapahtu. Jonkun ajan päästä olkapäässä alkoi tuntua kovaa kipua, raotin paitaa, ja näin että nyt ei oo kaikki kunnossa. Sairaalaan siitä sitten piti lähteä. Monen tunnin odottelun jälkeen sain kipulääkettä ja lääkärit muljauttivat olkapään takaisin paikoilleen. Parin viikon päästä seurasi leikkaus, jonka jälkeen kättä piti venytellä ja kuminauhajumpat alkoivat. Kuukauden päästä ajelin jo kantoside kädessä, haha. Parin kuukauden päästä käsi oli jo ajokunnossa.

Hemmi: Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sulla on? Ainakin Winter Jameille oot tulossa?

Antti: Tarkoituksena olis tulla Helsinkii ajamaan kesällä. Winter Jamit tulee mulle tarpeeseen, ku enhän mä oo koko talvena päässy ajaa muutaku kurbeja ja lumisia reilejä.

Hemmi: Oisko jotain, mitä halusit sanoo lopuks blogin lukijoille?

Antti: Ajakaa oman itsenne vuoksi, älkääkä sitä varten, että olisitte jotain toista parempi. Scoottaus on hauskaa ihan sellaisenaankin, eikä aina tarvitse kilpailla toisia vastaan.

Hemmi: Ok kiitos haastattelusta Antti ja nähdään Winter Jameilla!

Antti: Kiitoksia! Siellä nähdään!

Tässä Vielä Antin "Welcome to FinScooter team" -pätkä.

5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Niin ja Tosi isot tervetuloa toivotukset Teamiin.. :)

    VastaaPoista
  3. Mäkin hauluasin tiimiin mutta kun en oo viel tarpeeks hyvä :D

    VastaaPoista
  4. se olis hienoo päästä tiimiin mutta kun oon huono skuuttaan

    VastaaPoista
  5. mikä on lempi skuutti dekkisi?

    VastaaPoista