maanantai 26. maaliskuuta 2012

Haastattelussa - Oliver Teder

Morjens Blogin lukijat!

Niin kuin moni jo tietääkin, Oliver otettiin FinScooterin tiimiin muutama viikko sitten. Tehtiin Facebookkiin kysely ja sitä kautta te pystyitte vaikuttamaan haastatteluun. Kiitos aktiivisuudestanne. Mutta pidemmittä puheitta siirrytään itse haastatteluun.

Hemmi: Kerrohan Oliver aluks kaikille: Kuka oot, mistä tuut ja sen semmosta.

Oliver: Joo elikkäs oon Oliver, tuun Lappeenrannasta ja oon 94-syntynyt.


Hemmi: Selvä. Tosiaan oot ollu jo muutaman viikon FS:n tiimissä. Ootko tykännyt?

Oliver: On tää iha siistiä ollu. Hirveesti ei oo päässy vielä tiimin kanssa ajamaan, mutta aikaa on kyllä yhdessä vietetty, hehheh. Pakko kyl sanoo, että kaikki tiimiläiset on siistejä tyyppejä!


Hemmi: Joo hyvä meininki on kyllä ollut haha. Käväsit Helsingissäkin Winter jamien aikoihin. Minkälainen reissu oli? Oliko hyvä fiilis skaboissa?

Oliver: Juu... Siis mahtava reissu oli vaikka ajettua ei hirveesti tullukaan. Skabojen aikana fiilikset oli taivaissa vaikka väsytti aivan perkeleesti edellisillan takia, haha! Porukka heitti kovia temppuja ja huomas kyllä, että Suomen tasokin on kasvanut!

Hemmi: Joo samaa mieltä tosta fiiliksestä ja tason parantumisesta. Otetaas tähän väliin pari kysymysä facebookista. Kerrohan blogin lukijoille, kuinka päädyit alottamaan scoottauksen ja koska tää tapahtu?

Oliver: Alotin joku 3 vuotta sitten. Virossa muutava kaveri ajokin jo ja se innosti itseäkin alottamaan. Ajoin aluksi jollain Micron vanhalla laudalla, se hajos ja sit tulikin jo Pro model kuvioihin. Sen jälkee vaan ajoin ja ajoin, osia tuli osteltua lisää ja nyt oon tässä.


Hemmi: Mites, missä diggaat ajaa? Onko jotain tiettyä lempispottia?

Oliver: Ei mulla mitään erikoista lempispottia ole, mutta rakastan wallrideja! Ajan mielelläni streettiä ja parkkia. Molempia.


Hemmi: Onko joku tietty ajaja vaikuttanut sun ajamiseen? Onko jotain esikuvia lajin sisällä tai kenen ajoa fiilistelet eniten?

Oliver: Ei kukaan oo hirveesti vaikuttanut ajamiseen, mutta Matt Mckeen on ehdottomasti kovin. Ehkä jopa pieniä vaikutteita tullu siltä.


Hemmi: Minkälaisella kokoonpanolla tällä hetkellä ajat? Onko joku tietty brandi mikä on lähellä sydäntä?

Oliver: Tällä hetkellä löytyy Districtii, Radia, Phoenixia, Eaglee ja Protoa, mutta mitään suosikkibrandia ei kyllä oo. Kuhan lauta tuntuu hyvältä ajaa ni se riittää!:D


Hemmi: Haha noniin eiköhän tässä ollut tarpeeksi Facebookin kysymyksiä. Siirrytäänpä eteenpäin. Mikä sai sut alottamaan treenaa heelejä whippien sijasta. Sähän teet mielummin heeljä ku whippejä?

Oliver: Joo, siis alusta asti olenkin tehnyt heelejä whippien sijaan. Ei mitää käryä miksi, mutta eka whippini olikin heeli ja rupesin vaan tekee niitä.


Hemmi: Toi on kyl oikeesti siistii nähä erilaisii tyylejä. Ite diggaan. Mutta joo hieman sanoitkin tossa aikasemmin asiasta: mitä mieltä oot Suomen tasosta tällä hetkellä? Onko scoottaus Suomessa menossa hyvään suuntaan?

Oliver: Joo niinku mainitsin aikasemmin, Suomen taso on kasvanut selvästi. Ja joo todellakin laji on menossa parempaan suuntaan ja porukka vaan kehittyy ja kehittyy kokoajan. Flyouttia vaan vähemmän ni hyvä tulee!:D



Hemmi: Nyt kun mainitsit flyoutin niin kerrohan oma mielipiteei seuraavista asioista: Mongo? Briflip? Flyout? Park? Street?

Oliver: Mongo, siinä on sitä jotain. Ei oikeesti, se on hirveetä lopettakaa. Yhtä paha synti kun flyout. Itekin puskin joskus mongoo, mutta pääsin kyllä eroon kun kovasti yritin! Briflip on mun mielestä ruma ja helppo, mutta ihan mukava temppu välillä, ei tarvii vaan paukuttaa yli sitä. Kuten sanoinkin, että flyout on synti, hirveetä paskaa, lopettakaa!:) Diggaan streetistä ja parkista molemmista, mutta kyllä nykyään alkaa jo streetti menemää etusijalle!


Hemmi: Jeps ihan asiaa puhut heh. Mites onko kesälle jotain suunnitelmia? Onko tulossa kovaa setitystä?

Oliver: Ainakin Viroon ja Helsinkiin oon menossa ajamaan! Tiimin kanssa tulee ajettua kanssa todella paljon kesän aikana, ainakin toivon niin! Kesää odotellessa:D


Hemmi: Kesästä tulee aivan sairas. Se on varma ;) Kiitos Oliver haastattelusta. Nyt olis aika vielä viimesille sanoille. Haluutko kertoo jotain blogin lukijoille?

Oliver: Jeps, lopettakaa flyoutin raiskaus ja pääskää mongosta eroon niin hyvä tulee. Hyvää kesän odotusta kaikille!

Tässä vielä Oliverin pikkupätkä Mikkelistä. Kova ja rento meininki!

7 kommenttia:

 1. mäki ennen ajoin mongoo mut sit lopetin =D
  ja mäki tykkään vetää iha sairaasti heelejä

  VastaaPoista
 2. pakko kysyy et mikä on flyout ku ei oo ikinä kuuloon :D?
  Mathias Kiikeri

  VastaaPoista
 3. samaa mieltä matt mackeenistä!:D

  VastaaPoista
 4. No mikä sit pn mongo

  VastaaPoista
 5. flyout on kaaren kulmasta ylöslentäminen.. vähän vaikee selittä..

  VastaaPoista
 6. mä saan vaa jostai boxista whipin päälle :3

  VastaaPoista