perjantai 27. joulukuuta 2013

Arvostelussa: Kireitä Siimoja

Kuten jo moni varmaan tietääkin, Finscooterin oma DVD "Kireitä Siimoja", ilmestyi pari viikkoa sitten. Pojat ovat työskenelleet tämän leffan parissa noin kaksi vuotta.
 
DVD sisältää siis yli 30min kovaa ajoa, josta noin 20min on jokaisen partit ja loppu Extra Montagea. Kaikki tietysti SD-laatuisena kuvauksena. Partteihin siis kuuluvat: Antti Karppinen, Oliver Teder, Otto Märkjärvi ja Helmeri Pirinen. Extra Montagesta löytyykin sitten klippejä mm. flow-tiimistä ja FS:n työntekijöistä ja muista, kuten Addictin tiimistä.

Helmeri painottaa, että DVD:n tarkoituksena oli enemmänkin esittää, mitä scoottaus merkitsee heille. Ajamisen ei tarvitse olla suorittamista, vaan me kaikki teemme tätä, koska se on hauskaa. Kuinka monta kertaa kuuleekaan Helmerin naurun leffassa, hahah. Hauskuus omasta mielestäni onkin tärkeintä ja sen Kireitä Siimoja esittää hyvin. Leffa ei sisällä pelkästään kovia temppuja, vaan näyttää myös kaveriporukan, joka viihtyy yhdessä ja jakavat saman lajin.

Otto on tehnyt hyvää työtä editoinnin kanssa, kaikki on sovitettu hyvin ja kokonaisuudessaan leffa kulkee sulavasti. Vaikka leffan pituus onkin 30min, tuntui se menevän nopeasti ja loppuun jäi toivomaan ehkä vielä lisää. Koko leffassa on hauska fiilis ja kalateemakin avautuun lopulta itse leffassa. Jokaisella ajajalla on myös omanlaisensa tyylit, joita oli kiva katsoa.

Nettikauppaamme on vanhemmille laitettu huomautus DVD:ssä esiintyvän alkoholin käytön ja joidenkin kirosanojen takia, ja sen takia en ehkä heti suosittelisi leffaa ihan nuorimmille harrastajille. Meno on kuitenkin asiallista leffassa, DVD ei vain ole suunnattu kaikille.

Ainoana miinuksena tulee oikeastaan itselläni mieleen, että onko leffa tietyllä tavalla tarpeeksi "kansainvälinen". DVD ei sisällä tekstityksiä/muuta selvennystä ulkomaalaisille, joten heille vitsit ja leffan teema voi tietyllä tavalla jäädä hieman auki. Muuten Kireitä Siimoja onkin lähetetty ulkomaille pro-ajajille noin 30 kappaletta ja kuulemani mukaan odottavat innolla pääsevänsä näkemään leffan.

Viimeisenä huomautuksena muistutan vielä, että pitäkää silmät auki switch-linjojen takia.

1 kommentti: