keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Downside Whip!

Ja jälleen on uuden tempun aika! Tällä kerralla opettelussa on downside whip. Tempussa tehdään puolikas tailwhip (lauta pyörii 180 astetta) ja itse pyörit 180 astetta vastakkaiseen suuntaan. Temppu on helppo tehdä kaaressa tai ditsissä, sillä ländäät tempun aina nokka kohti oikeaa suuntaa. Jos teet temppua flätillä, ländäät silloin feikkiin (ajat laudalla takaperin), jolloin sinun täytyy hypätä vielä 180 astetta tai kääntää lauta.

Linkki temppuun flätillä: http://www.youtube.com/watch?v=A3wajce6TcM
Linkki temppuun ditsissä: http://www.youtube.com/watch?v=mPC-mHRWu-Y

Kuinka temppua harjoitellaan?

Sinun kannattaa osata tailwhip ennen tätä. Jotkut oppivat kuitenkin downside whipin ennen, joten voit toki tätäkin harjoitella jos siltä tuntuu. Jos teet temppua maassa, kannattaa opetella ajamaan takaperin. Se helpottaa paljon tempun ländäämisessä. Tämän lisäksi sinun pitää osata hypätä 180 astetta.

Kun lähdet hyppäämään, potkaise takajalalla whippi pyörimään ja samalla koitat hypätä eteenpäin. Pyri pääsemään tangon etupuolle, sillä sinne sinun lautasi on pyörähtämässä. Voit aluksi harjoitella pelkkää hyppäämistä pois laudan päältä eteenpäin. Kun tämä luonnistuu, voit kokeilla whippiä mukaan. Temppu voi aluksi tuntua oudolta, sillä lauta pyörii eri suuntaan kuin sinä itse. Siihen tottuu kuitenkin nopeasti. Tässä tempussa pätee sama asia kuin muissakin: vain harjoittelemalla voit oppia!

Pyrin saamaan tempuista suomenkieliset (itsekuvaamat) videot kesän aikana tänne. Tällä hetkellä on niin paljon koulukiireitä ja muuta, etten millää kerkeä. Toivottavasti tästä on kuitenkin hyötyä ja palataan asiaan taas piakkoin uusien temppujen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti