tiistai 4. toukokuuta 2010

Tailwhip!

Moni on tätä temppua kysellyt ja haluaisi oppia sen. Kyse on siis seuraavanlaisesta tempusta: Hypätään ilmaan ja samalla pyöräytetään lautaa taaksepäin pyörähtäen 360 astetta jonka jälkeen laskeudutaan takaisin laudan päälle. Kun tempun oppii, voi harjoitella laudan nappaamista ilmasta, jolloin tyyliä tulee lisää ja tempun saa paremmin haltuun.

Linkki temppuun: http://www.youtube.com/watch?v=TDSTCWFOgCk
Toinen linkki: http://vimeo.com/5560090

Kuinka temppu tehdään?

Tailwhipissä kyse ei ole siitä, kuinka hyvin osaat potkaista lautaa, vaan kuinka nopeasti osaat pyörittää käsiä. Ranteiden pyörähdysliikettä kannattaa harjoitella paljon. Pyörittele lautaa niin kauan kunnes se luonnistuu hyvin. Tämän jälkeen voit harjoitella temppua hyppyristä tai pienestä boxista. Näin saat enemmän ilmaa ja samalla aikaa laudan pyörittämiseen. Kun lähdet tekemään tailwhippiä, aloita ponnistamalla laudan kanssa. Seuraavaksi potkaiset takajalalla taaksepäin, jotta lauta lähtisi pyörimään. Samalla teet ranteillasi pyörähdysliikkeen ja näin pyöräytät käsillä tailwhipin loput asteet. Ranteitten pyörähdysliike on tärkeä, sillä sen avulla kontrolloit laudan vauhtia pyörähdysessä. Voin sen taata, että ensimmäisellä kerralla ei onnistu. Siispä kärsivällisyyttä vain ja kovaa harjoittelua. Kyllä se sitten palkitsee, kun opit tempun. 8-)

3 kommenttia:

  1. moi oon melkei oppinusen tempun mut oon vielä.ihan pihalla. nii oon harjotellu joka päivä. kuitekki tarvisin hyvii neuvvoi!!! ja onko jd bughyvä potkulauta.

    VastaaPoista
  2. Mä saan sen pyörii mut en ehi catchata sitä joten ois kiva saada hyvii neuvoja.

    VastaaPoista
  3. Saan pyöräytettyy sen mutku pitäs saada se jalkojen alle niin se menee sivulle! NEUVOJA!

    VastaaPoista